Anbefal denne dollar-tips-siden på Facebook:
ispar.no er en nettside for deg som vil handle på iherb.com på en forenklet måte med norske søkeord, rabattkode og hjelpevideoer til eksakt samme rimelige pris som via Iherb.com.
Du handler fortsatt gjennom IHerb i Usa, men via en norsk portal (inngang med norske kategorier og søkeord / navn produkter. I tillegg vil ispar.no gi deg tips og råd på norsk om hvordan handle på best mulig måte for deg for å unngå toll og andre avgifter osv. Register deg for nyhetsbrev her.
OFFISIEL TOLLKURS DOLLARKURS-UTREGNING $*:
DOLLARKURSEN FOR AKTUELL HANDLEPERIODE = kr ?
DOLLARKURS ER FLYTTET HIT!
*For å få ned fraktkostnad handle for over $30, men best å handle i NOK!FORENKLET TOLLBEHANDLING:


Fikk du melding om "forenklet tollbehandling" i postkassen? Da har du fått et utleveringsbilag som ligner den over her (bildet).

1.) Betal ikke før du er absolutt sikker på at det ikke er begått en feil! Det har desverre vært en periode (april til juni 2012?) hvor Iherb har merket pakkene feil og slått sammen summen av frakt og varer slik at mange har fått feilaktig krav om toll. Du skal jo ikke betale toll av fraktkostnad + varens verdi, kun evt. av varens verdi om den overstiger kr 200.-! Vanligvis så blir det ikke toll om du fulgte anbefalning om tollkurs da du handlet.

2.) For å sjekke om det er begått feil, må du gå inn på din ordre via iherb.com (logge deg på)
og klikk på "My Account" (nesten øverst til høyre) og finn ordren det gjelder (klikk "view"). Sjekk så at "items"-summen i $ ikke overstiger tollkursen av $ for den dato som pakken kom til Norge. Datoen pakken kom til Norge er vel ca. noen dager før datoen som "forenklet tollbehandlingsskjemaet" er datert (over).

FORKLARING. : La oss si at dato på ditt tollbehandlings-skjema er 18.6 (som bildet over). Man kan da gå ut fra at i perioden frem til ca. 18 juni er den dato posten regner ut fra. Om du går inn her på tollkursen så finner du perioden rundt 18 juni 2012. Da var NOK (norske kroner) = 6,040. Da må du dele kr (200 / 6,040) = $33,11. Om da summen i $ av dine "items" på ordren overstiger $33,11 så har posten rett og du må betale (ca kr 177.- pr. juni 2012).
Hvis sum i "items" er under tollgrensen så skal du ikke betale noe :-)

Dersom du ikke skal betale så send en epost med kollinummer (står nederst til høyre på utleveringsbilaget under strekkoden (begynner ofte med "KU") og kopi av epost fra Iherb (som viser faktura / sum ordre) til ksutland@posten.no og forklar saken kortfattet, saklig og høflig (det lønner seg). Det som da skal skje om alt er i orden er at posten løser ut gebyret slik at du kan hente pakken med samme utleveringsbilag uten å måtte betale gebyret.


Tips om hvordan unngå toll ved kjøp på Iherb med varer som har ekstra rabatter og tilbud?

FLERE TIPS OM HVORDAN HANDLE PÅ NORSK PÅ IHERB? Gå inn på ispar.no

Facebookgruppe Med Tips Om Best Pris:
Anbefal ispar.no, Norges Beste Iherbguide på Facebook: